Jump to content
Sign in to follow this  
Frenq

I always get a glide on first note played

Recommended Posts

Hello all,

 

Hope i'm not too annoying, but here is an other question.

 

What ever solosynth tone i play i mostly always get a small glide on the first note i play in a number of notes on the XW-G1.

When i play a melody and i wait a few seconds the note then played has again that glide on it.

 

Does somebody know what is going on?

 

Latest firmware.

 

Regards,

 

Frank

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Brad,

 

I updated my XW-P1 to the latest firmware 1.11 and it has the same behavior as the XW-G1 in the Solo Synth section, so i assume it is by design.

Question answered and many thanks for your assistance.

 

Regards,

 

Frank

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wonder if it might be more a key trigger issue? Sometimes if you play a succession of notes quickly and they overlap, then the filter and/ or amp envelopes don't get retriggered. This makes it sound as if only the first note has glide on it, because the successive notes overlap and thus the envelopes remain active. Only when every key is off will the envelopes reset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×